"The Musketeers" si "Mr Selfridge" se numara printre cele mai exportate seriale din Marea Britanie si au contribuit la cresterea cu 5% a veniturilor provenite din vanzarea la nivel international a unor productii de televiziune britanice.

Veniturile din exporturile la nivel international ale productiilor TV britanice au crescut cu 5% in anul financiar 2013/14, pana la 1,28 de miliarde de lire sterline, potrivit unui raport al asociatiei Pact, care reprezinta interesele comerciale ale producatorilor independenti de televiziune din Marea Britanie.

In 2012, valoarea exporturilor productiilor britanice de televiziunea era de 1,22 de miliarde de lire sterline. Cea mai mare crestere (40%) de programe de televiziune britanice a venit din China, care a adus pietei de productii TV din Marea Britanie venituri totale de 17 milioane de lire sterline. Piata de televiziune din SUA continua sa fie cea mai mare pentru programele de televiziune britanice. Astfel, exporturile de programe TV britanice in SUA au crescut cu 10%, pana la 523 de milioane de lire sterline.

Potrivit lui John McVay, directorul executiv al asociatiei Pact, productiile de televiziune din Marea Britanie se numara printre "cele mai apreciate si cautate" la nivel international, starnind invidia producatorilor de continut de la nivel international.

Potrivit raportului, serialele dramatice "Atlantis" si "The Musketeers", produse de radiodifuzorul public britanic (BBC), si "Mr Selfridge", o productie a ITV Studios, au contribuit la mentinerea programelor de televiziune incheiate pe primul loc (644 milioane de lire) in topul veniturilor atrase de exporturile TV britanice. Cea mai mare scadere (17%) in privinta exporturilor de programe TV britanice a fost pe piata audiovizualului din Spania, de la 19 milioane de lire sterline la 16 milioane de lire sterline.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.