Business 21 Mai 2014 17:12
Platforma americana de video online Netflix si-a anuntat, miercuri, mult asteptata ei lansare in Franta, la sfarsitul anului 2014, in cadrul unei expansiuni de mare amploare in Europa, unde va ajunge in alte cinci tari.

Platforma americana, care dispune de un catalog impresionant de seriale TV, dar produce si programe originale, precum serialul politic "House of Cards", va patrunde pe piata francofona si pe cea de limba germana, urmand sa se lanseze in Franta, Belgia, Elvetia, Germania, Luxemburg si Austria, au precizat reprezentantii ei intr-un comunicat.

"Imediat dupa lansare, utilizatorii de internet de mare viteza din aceste tari vor putea sa se aboneze la Netflix si sa vizioneze o vasta selectie de seriale TV si de filme hollywoodiene, locale si mondiale, inclusiv seriale originale produse de Netflix, aclamate de criticii de specialitate, unde si cand doresc, pe televizoare, tablete, telefoane inteligente, console de jocuri si PC-uri", afirma grupul american.

Netflix nu a oferit insa detalii despre aceste lansari, nici nu a precizat datele exacte la care va ajunge in fiecare dintre aceste tari. Le Figaro afirma insa marti ca lansarea din Franta este prevazuta pentru jumatatea lunii septembrie, cu un tarif lunar fixat la cel putin 10 euro si un serial original in pregatire, a carui actiune se desfasoara in Marsilia, oras in care este turnat si foarte popularul serial produs de postul France 3 "Plus Belle la Vie".

Pentru un abonament lunar, Netflix permite internautilor sa vizioneze in "streaming" (difuzare online fara descarcare de fisiere) o selectie importanta de filme si seriale de televiziune. Platforma americana a inceput sa propuna si cateva seriale originale care rivalizeaza cu cele produse de posturile TV traditionale. Unul dintre cele mai remarcate productii Netflix a fost "House of Cards", al carui prim sezon a debutat online in 2013. Serialul i-a adus un Glob de Aur actritei Robin Wright, care o interpreteaza pe sotia unui politician american machiavelic, interpretat de Kevin Spacey. "Orange is the New Black", lansat un an mai tarziu, cu o actiune plasata in inchisoare, a avut la randul sau parte de reactii pozitive din partea criticilor.

Netflix promite largirea ofertei de video online la cerere pentru consumatori, insa compania americana a generat temeri foarte mari in Franta in mediul audiovizual si mai ales in cel cinematografic.

Citeste si:
Ponta: Socrul meu a avut mandat de interceptare totala in 2014
Ponta: Socrul meu a avut...

Reprezentantii acestor industrii se tem ca vor pierde sume importante din incasarile lor, daca principalul finantator, grupul Canal+, care difuzeaza de altfel "House of Cards" in Franta, isi pierde abonatii si isi reduce in consecinta contributiile financiare pentru productia creativa, care sunt proportionale cu cifra de afaceri realizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.