Presedintele-director general al TVR, Claudiu Saftoiu, si-a dat marti demisia, cu putin timp inainte ca raportul de activitate al institutiei sa fie discutat in Parlament.

O respingere a raportului ar fi insemnat demiterea de drept Consiliului de Administratie al TVR, inclusiv a presedintelui Claudiu Saftoiu.

Marti la pranz, cu doar o ora inainte sa apara informatii privind demisia sa, HotNews.ro a incercat sa-l contacteze telefonic pe Claudiu Saftoiu, insa nu a reusit, primind de la acesta un raspuns scurt, prin SMS: "Sunt la cinematograf".

Claudiu Saftoiu s-a nascut la data de 11 octombrie 1968 in orasul Focsani (judetul Vrancea). A absolvit in anul 1994 cursurile Facultatii de Litere, sectia Romana – Franceza, din cadrul Universitatii Bucuresti. Intre anii 2000 - 2001, a urmat cursurile de Master in Resursele Umane si Comunicare din cadrul Facultatii de Jurnalism.

Dupa ce a servit drept director al SIE intre 2006 si 2007, Claudiu Saftoiu si-a continuat activitatea de jurnalist, publicand editoriale in cotidianul "Jurnalul National".

Pe data de 26 iunie, 2012, Saftoiu a fost ales ca membru in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune din partea PNL cu 10 voturi "pentru", 2 voturi "impotriva" si o abtinere. In urma acestei numiri au aparut diverse reactii critice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.