Slabiciunea manifestata de colosul Deutsche Bank da nastere unor speculatii chiar si in cele mai neasteptate locuri.

Yigit Bulut, unul dintre consilierii presedintelui Recep Erdogan, considera ca Turcia ar trebui sa preia controlul bancii germane, fie printr-un fond de investitii, fie prin implicarea bancilor de stat.

Turkish Bank, acesta este viitorul pe consilierul lui Erdogan il vede pentru cea mai mare banca a Germaniei, conform postarii sale de pe Twitter, relateaza Bloomberg.

Cu ochii dupa prada

De aproape un an, valoarea de piata a Deutsche Bank s-a diminuat cu aproape 50%, ca urmare a scandalului declansat pe piata americana, in care banca germana este anchetata pentru operatiuni ipotecare derulate in urma cu aproape un deceniu.

"De cateva luni fac apel catre investitorii publici si privati din Turcia: cateva companii europene de top vor da de necaz, iar noi trebuie sa fim gata sa cumparam pachete de actiuni care sa ne dea controlul asupra lor. Nu ati fi fericiti daca am reusi sa transformam cea mai mare banca germana in Turkish Bank?", a postat Bulut.

Culmea ironiei, indemnul vine din partea unui oficial dintr-o tara al carei rating tocmai a fost retrogradat de agentia Moodys la nivelul junk.

Aceasta pe langa faptul ca ideea lui Bulut este de asteptat sa declanseze reactii acide in societatea germana, unde Deutsche Bank este perceputa ca o institutie-pilon pentru economia Germaniei.

Cititi continuarea pe Business24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.