Marea Britanie va compensa fonduri europene de 4,5 miliarde de euro pentru agricultura, universitati si regiuni, care vor fi pierdute in urma iesirii din UE, a declarat ministrul de Finante Philip Hammond, transmite Reuters.

Cercetatorii, fermierii si alti beneficiari de fonduri europene aveau o situatie incerta din cauza votului britanicilor pentru iesirea din UE, la referendumul din iunie, dar guvernul a dat asigurari, sambata, ca va acoperi necesarul.

Noile asigurari de finantare vin in conditiile in care Marea Britanie risca sa intre in recesiune, ca efect al necunoscutelor legate de noua relatie cu UE, care reduc investitiile si consumul.

Hammond a precizat ca proiectele semnate inainte de declaratia financiara actualizata de toamna a guvernului vor fi finantate in continuare, de catre Marea Britanie, dupa retragerea oficiala din UE, iar executivul va acoperi actualul nivel al fondurilor agricole pana in 2020.

Premierul Theresa May a declarat anterior ca Marea Britanie nu va incepe in acest an procesul de doi ani pentru iesirea din UE, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.