Tesla Motors nu este o afacere nerentabila, a afirmat miercuri directorul general al companiei, Elon Musk, in pofida faptului ca inregistreaza pierderi, relateaza MarketWatch.

Dupa anuntarea unor pierderi trimestriale peste asteptari, de 293 de milioane de dolari, sau 149,5 milioane de dolari excluzand actiuni acordate angajatilor si dobanzi platite pentru datoriile producatorului de automobile electrice, directorul general al Tesla a spus ca dezvoltarea companiei contrazice lipsa de profitabilitate.

”Intrebarea reala legata de profitabilitate este unde stabilim ca porneste cresterea”, a spus Musk.

Pierderile din trimestrul incheiat la 30 iunie au fost generate de cheltuielile mari ale fabricilor de vehicule si baterii.

Al 13-lea trimestru de pierderi pentru producatorul de vehicule electrice din Silicon Valley scoate in evidenta dificultatile financiare intampinate in indeplinirea unor obiective tot mai ambitioase, respectiv cresterea de 10 ori a productiei in termen de trei ani si un plan recent de preluare a producatorului de panouri solare Solar City, scrie News.ro

Tesla isi mentine obiectivul de a fabrica circa 50.000 de vehicule Model S si Model X in semestrul al doilea si a reiterat ca va cheltui 2,25 de miliarde de dolari in 2015 pentru a pregati productia noului automobil Model 3.

Musk a anuntat la sfarsitul lunii trecute noi obiective ambitioase de a fabrica camioane si autobuze electrice si de a extinde afacerile in domeniul energiei solare.

El a spus ca preluarea Solar City este un pariu pe termen lung pe energia nepoluanta si o companie care sa furnizeze automobile, baterii de stocare a energiei, panouri solare si alte solutii in domeniul energiei.

Musk, care este presedinte si actionar principal al Solar City, a spus ca noua companie formata prin fuziune va genera economii de minim 150 de milioane de dolari pe an si va avea nevoie anul viitor doar de ”o mica majorare de capital”.

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

Tesla a prezentat saptamana trecuta fabrica de baterii Gigafactory, din Nevada, si, in timpul unei conferinte cu analistii, Musk a anticipat o crestere exponentiala a afacerilor cu baterii de stocare a energiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.