Masinile pot trece pe sub autobuz, circulatia nefiind afectata de traseul transportului in comun.

China a construit un autobuz gigantic care circula pe deasupra masinilor din trafic. Autobuzul poate transporta 300 de pasageri odata, are 21 de metri lungime si aproape opt metri latime si o inaltime de aproape cinci metri. Pentru a circula au fost asezate piste speciale pe marginea strazilor din orasul chinez in care a fost testat prima data, relateaza The Verge.

Masinile de pe sosea au un spatiu de doi metri sub autobuz pentru a se deplasa. In acest fel, China vrea sa rezolve problema supraaglomerarii traficului.

Autobuzul asemanator cu un catamaran, cu doua corpuri laterale ruland pe pamant si un corp central, autobuzul propriu-zi, va fi alimentat electric.

Compania Transit Explore Bus a testat masina pentru prima data pe o sosea, marti, in orasul Qinhuangdao, din provincia chineza Hebei.

Firma chineza a prezentat prima data aceasta idee la editia a 19-a a International High-Tech Expo de la Beijing. Compania a anuntat proiectul unui vehicul electric capabil sa treaca peste traficul de pe doua cai de circulatie si care ar putea transporta pana la 1.400 de pasageri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.