O analiza a economistilor bancii Credit Suisse diseca fara mila situatia in care s-a afundat Marea Britanie dupa votul dat impotriva mentinerii statutului de tara membra a UE.

Increderea pietelor intr-o usoara redresare a economiei britanice in cursul anului viitor este nejustificata, sustine echipa de economisti condusa de Andrew Garthwaite, care, de altfel, prognozeaza o usoara recesiune in regat, relateaza Business Insider.

"Optimismul general in ceea ce priveste cresterea economica prognozata pentru Marea Britanie in 2017 este prea mare.

Echipa noastra de economisti din Europa considera ca vom inregistra o contractie de 1% in 2017, fata de prognoza de crestere de 0,5% procente data de alti analisti.

Inca dinainte de vot, doi dintre indicatorii puternici care asigurau cresterea economica in Marea Btritanie, indicele puterii de cumparare al managerilor din sfera de servicii si numarul locurilor de munca disponibile, semnalizau o usoara recesiune", explica Garthwaite.

Cinci alte riscuri majore planeaza asupra economiei din Regatul Unit, conform analizei Credit Suisse, iar acestea pot lasa cicatrici adanci in dezvoltarea afacerilor din insula, transmite business24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.