Statisticienii au revizuit datele privind cresterea economiei Irlandei la sfarsitul anului trecut, iar rezultatul este mai mult decat multumitor pentru Dublin: plus 26,3%, mult peste prognoza anterioara de 7,8%.

Biroul Central de Statistica a fost nevoit sa refaca datele privind PIB al tarii pe anul trecut, in urma unei avalanse de relocari ale multinationalelor, care au fost atrase de taxele si impozitele mici din Irlanda, remarca Bloomberg.

In primul trimestru al anului trecut, economia Irlandei a crescut cu doar 2,3%, fapt ce i-a facut pe multi analisti consultati de agentia americana sa prognozeze o crestere economica de 7,3 procente pentru finalul de an.

Insa, valul de companii care au luat cu asalt economia insulara a ridicat nivelul acesteia intr-un mod neasteptat, precizeaza business24.ro.

"Suntem o economie mica, iar orice crestere a numarului de active inregistrate genereaza un astfel de fenomen", a admis Michael Connolly, reprezentantul Biroului Central de Statistica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.