Business 25 Mai 2016 18:10
Creditorii internationali au ajuns la un acord care va permite livrarea catre guvernul elen o noua transa din ajutorul financiar, de 10,3 miliarde de euro, menite sa usureze datoria de 321 miliarde de euro a Greciei, scrie Bloomberg.

Intr-o intalnire a ministrilor de finante din zona euro, FMI a aratat mai putina rezistenta legata de intarzierea platii, dupa ce insistase ca programul grec de guvernare nu ofera o cale solida catre sustenabilitate fiscala.

Dupa 11 ore de discutii in Bruxelles, ministri din zona euro si FMI-ul au ajuns la un consens legat de masurile care trebuie luate pentru restructurarea datoriei Greciei, cand bailout-ul de 86 de miliarde de euro se va finaliza in 2018.

Deciziile semnificative insa vor fi luate abia dupa alegerile din Germania de anul viitor, cand vor avea un guvern stabil de lunga durata, scrie MEDIAFAX.

Ministrul de finante german a spus ca nu este necesar ca datoria Greciei sa fie redusa substantial inainte de 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.