Business 24 Mai 2016 07:00
Selim Fendi, un investitor din Dubai, vrea sa deschida prima rafinarie de aur din Monaco la inceputul lui 2017, pentru a face fata cererii din partea producatorilor locali si globali de bijuterii, care vor sa se asigure ca nu primesc aur din zonele de conflict.
Aurum Monaco SAM va produce o tona de aur pe luna in primul an, avand o capacitate care s-ar putea extinde la 3 tone pe luna, a spus Fendi intr-un interviu pentru Bloomberg, citat de MEDIAFAX. Aurul va fi trimis din minele din Columbia, Peru si Chile si curand Ecuador, care sunt finantate de Noble Precious Metal, compania lui Fendi care se ocupa cu tranzactionarea de aur.

"Mai mutle grupuri de lux si-au facut deja cunoscuta intentia de a cumpara. Unele branduri de bijuterii din Monaco cumpara aur la preturi mai ridicate pentru ca vor sa stie ca nu provin din zone cu probmele, iar pentru minerit a fost folosita o munca in conditii corecte", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.