Business 21 Mai 2016 11:15
Mario Draghi, guvernatorul Bancii Centrale Europene, incepe sa descopere ca puterea de cumparare a BCE nu este la fel de puternica precum se astepta cand a pornit programul de relaxare monetara, scrie Bloomberg.

La mai putin de doi ani de cand presedintele BCE a anuntat ca va impulsiona achizitiile bancii cu 3.000 de miliarde de euro pentru a creste inflatia, achizitiile sunt pe punctul de a atinge un nou maxim record, insa inflatia nu a facut decat sa se inrautateasca in zona euro.

Dezamagirea legata de eficienta solutiilor pana acum este in mare parte legata de o scadere masiva a preturilor petrolului si o incetinire economica a Chinei, ceea ce inseamna ca activele BCE vor mai creste considerabil inainte ca inflatia sa treaca iar pe plus, intr-un teritoriu confortabil, scrie MEDIAFAX.

"Eficienta uneltelor de relaxare economica, care semnaleaza capacitatile Bancii Centrale Europene, nu sunt la fel de eficiente pe cat se astepta", a spus Karen Ward, economist la HSBC din Londra.

"Totusi, ar fi fost mai rau daca nu faceau nimic, iar mediul extern a afectat eficienta masurilor. Vedem insa in Europa ca multe dintre probleme nu pot fi rezolvate strict cu politica monetara", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.