Matthias Müller, directorul general al grupului auto Volkswagen, va avea intalniri cu oficiali din Statele Unite pe tema scandalului emisiilor poluante, acestea fiind primele contacte la acest nivel dupa ce compania germana a fost depistata cu un soft de manipulare a testelor pentru noxe.

Matthias Muller se va intalni saptamana viitoare cu Gina McCarthy, seful Agentiei americane pentru Protectia Mediului, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Laura Allen, citat de site-ul agentiei Reuters.

Intrevederea va avea loc la solicitarea producatorului german de automobile, a precizat oficialul american.
De asemenea, seful grupului VW se va deplasa la Capitoliu, pentru discutii cu membri ai Congresului Statelor Unite.

Herbert Diess, un alt membru al conducerii grupului Volkswagen, a exprimat speranta ca "se va putea ajunge la o solutie acceptabila". Este vorba de contactele la cel mai inalt nivel intre grupul auto german si oficiali din Statele Unite dupa izbucnirea scandalului emisiilor poluante, scrie MEDIAFAX.

Recent, Departamentul american al Justitiei a intentat o actiune judiciara contra Volkswagen, cerand daune materiale care ar putea atinge 48 de miliarde de dolari (44 miliarde euro) pentru poluarea generata prin manipularea emisiilor la 600.000 de vehicule diesel.

Volkswagen a anuntat la sfarsitul lunii septembrie 2015 ca circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat Volkswagen ca a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante. Constructorul auto german a instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen si Audi. Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor, sustine Agentia americana pentru Protectia Mediului. Potrivit autoritatilor americane, circa 600.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015, modelul Audi A3 si modele Porsche. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce in eroare sistemele de masurare a noxelor. In Europa, probleme similare au fost semnalate si la alte marci ale grupului VW.

Citeste si:
Prețuri noul Volkswagen Tiguan în România: start de la 33.300 de euro
Prețuri noul Volkswagen...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.