O curte de justitie din Australia a decis ca patru tipuri de produse din gama Nurofen sa fie scoase de pe rafturile farmaciilor in urmatoarele trei luni, sustinand ca producatorul britanic al acestora, Reckitt Benckiser, i-a indus in eroare pe consumatori, informeaza bbc.co.uk.

Produsele din gama Nurofen menite sa trateze anumite dureri, precum migrenele, erau identice, a aratat curtea de justitie, adaugand faptul ca acestea erau vandute la un pret aproape dublu fata de cel al medicamentului standard.

Producatorul Reckitt Benckiser a declarat ca acest caz este legat doar de Australia si ca decizia judecatoreasca nu se aplica si in alte tari. Reprezentantii companiei au mai spus ca se vor supune deciziei curtii si ca aceasta "nu si-a propus sa induca in eroare consumatorii".

Produsele afectate de acest ordin judecatoresc sunt cele pentru dureri de spate, dureri menstruale, migrene si dureri de cap cauzate de tensiune, scrie MEDIAFAX.

"Fiecare produs era menit sa trateze doar o anumita durere"
, insa acestea contineau aceeasi cantitate de ingredient activ, ibuprofen lysine 342 mg, se arata in decizia judecatorilor. Astfel, s-a aratat ca produsele nu erau mai eficiente in tratarea tipului de durere marcat pe ambalaj decat oricare alt tip de Nurofen.

Compania britanica Reckitt Benckiser, care produce, pe langa Nurofen, si produsele de curatare Dettol si Harpic, a fost somata sa transmita public, inclusiv pe pagina sa web, decizia curtii de justitie australiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.