Turcia ar putea pierde venituri de pana la 9 miliarde de dolari din cauza crizei cu Rusia, a declarat luni vicepremierul turc Mehmet Simsek, relateaza Sputnik.

“Rusia a fost intotdeauna un partener important pentru noi si nu dorim conflicte cu ea. Din primele zile au luat masuri pentru a compate o criza si toate industriile noastre sunt pregatite. Intr-un scenariu advers al evolutiei crizei cu Rusia, Turcia ar putea pierde circa 9 miliarde de dolari”, a afirmat Simsek intr-un interviu acordat postului de televiziune NTV.

Simsek a spus ca exporturile de bunuri turcesti in Rusia au scazut cu 30%-40% in acest an.

Numarul turistilor rusi in Turcia si contractele de constructie cu companiile rusesti au scazut la randul lor semnificativ.

Relatiile ruso-turce s-au deteriorat dupa doborarea unui avion rusesc Russian Su-24 de catre un avion turc F-16 in Siria, in 24 noiembrie. Ca raspuns la acest ”cutit in spate”, cum l-a numit presedintele rus Vladimir Putin, Moscova a impus un numar de restrictii economice Turciei, precum limitarea importurilor, a activitatilor organizatiilor turcesti in Rusia si a angajarilor de cetateni turci, scrie MEDIAFAX.

Toate aceste masuri vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.