Increderea oamenilor de afaceri in economia Germaniei a crescut semnificativ in luna noiembrie, in pofida incertitudinilor globale, inclusiv a atentatelor de la Paris, potrivit datelor publicate marti de institutul german Ifo, transmite MarketWatch.

"Nici chiar atentatele de la Paris nu au avut un impact negativ asupra sondajului", a declarat presedintele Ifo, Hans-Werner Sinn.

Indicele climatului de afaceri calcultat de Ifo a urcat de la 108,2 puncte in octombrie la 109 puncte in noiembrie, cel mai ridicat nivel atins dupa iunie 2014. Analistii intervievati de Wall Street Journal au anticipat ca indicele va stagna.

Oamenii de afaceri sunt mai optimisti in privinta situatiei economice actuale si a viitorului comertului, potrivit sondajului la care au participat circa 7.000 de companii, scrie MEDIAFAX.

Companiile vor creste productia in lunile urmatoare, iar optimismul la nivelul constructorilor auto s-a imbunatatit, in pofida scandalului emisiilor de la Volkswagen, a spus Sinn. Increderea in economie a oamenilor de afaceri si a consumatorilor rezista, chiar daca la nivel global exista numeroase riscuri.

"Ganditi-va la sanctiunile impotriva Rusiei, la Grecia care danseaza pe marginea iesirii din zona euro, incetinirea cresterii economice in China, problemele de pe pietele emergente, scandalul Volkswagen, refugiatii si acum atacurile teroriste de la Paris. Ce sa mai spunem ca majoritatea daca nu toate aceste probleme vor continua anul viitor", a spus Carsten Brzeski, economist la ING Bank in Frankfurt.

Date publicate marti de Biroul Federal de Statistica au aratat ca cresterea economiei Germaniei a incetinit in trimestrul al treilea la 0,3%, de la 0,4% in trimestrul anterior, din cauza exporturilor si investitiilor mai slabe ale companiilor, avansul fiind sustinut de consumul intern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.