Procuratura din Detroit si biroul de fraude al Departamentului de Justitie din SUA s-au alaturat investigatiei federale impotriva Volkswagen (VW) in scandalul manipularii testelor de poluare, potrivit unor surse, semnaland intentia autoritatilor de a urmari mai multe piste pentru acuzatii penale.

Numarul institutiilor federale implicate in cazul VW sugereaza ca investigatia ar putea duce la inculparea companiei si a angajatilor sai pentru delicte pornind de la poluare si pana la inselarea autoritatilor si a clientilor, relateaza Wall Street Journal.

Comisi Federala pentru Comert, care investigheaza grupul pentru publicitate frauduloasa, a confirmat implicarea in ancheta, cu accent pe afirmatii inselatoare referitoare la emisii, scrie MEDIAFAX.

Un purtator de cuvant al Volkswagen a refuzat sa comenteze despre evolutia investigatiei, afirmand doar ca producatorul auto colaboreaza in toate investigatiile oficiale. Reprezentantii Departamentului de Justitie au refuzat sa comenteze.

Implicarea procurorului din Detroit, Barbara McQuade, semnaleaza ca biroul acestuia ar putea avea un rol semnificativ in acest caz major. McQuade are reputatia de a fi un procuror agresiv, castigand un proces de coruptie impotriva fostului primar al orasului Detroit, Kwame Kilpatrick. In investigatiile mari, cum este cazul Volkswagen, procurorul de caz este desemnat de Departamentul de Justitie.

Scandalul echiparii masinilor diesel ale Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor a izbucnit in septembrie, cand VW a recunoscut, dupa o investigatie a agentiei americane pentru mediu, ca 11 milioane de masini diesel la nivel mondial au fost dotate cu softuri care reduc nivelul emisiilor in timpul testelor.

Grupul german va lansa anul viitor o campanie de rechemare in service a automobilelor implicate, pentru eliminarea softului ilegal. Dintre cele 11 milioane de vehicule, 8,5 milioane vor fi rechermate in Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.