Uber Technologies a obtinut o victorie majora in justitia britanica, dupa ce un judecator din Londra a decis ca aplicatia smartphone prin care utilizatorii pot oferi servicii de transport este legala, nefiind nevoie de licenta din partea autoritatilor orasului pentru serviciile oferite.

Autoritatea pentru transporturi din Londra a cerut judecatorului sa decida in privinta statutului tehnologiei Uber utilizate pentru serviciile de transport oferite de persoane particulare, relateaza Bloomberg.

Asociatiile soferilor de taxi s-au alaturat cazului, argumentand ca Uber ar trebui sa se supuna acelorasi reguli care interzic masinilor private sa foloseasca aparate de taxare, scrie MEDIAFAX.

"Reglementarile nu se refera la un dispozitiv care depinde de semnalul GPS in timpul unei calatorii si transmite datele GPS unui server", a explicat judecatorul Duncan Ouseley.

Uber, cu sediul in San Francisco, este implicata in mai multe procese la nivel mondial, intentate de soferii de taxi care sustin ca aceasta companie evita respectarea reglementarilor in vigoare pentru serviciile de transport.

Taximetristii londonezi, care au nevoie de mai multi ani de pregatire pentru a trece testele pentru obtinerea licentelor, au blocat drumurile si au avertizat ca vor face plangeri penale impotriva soferilor care folosesc aplicatia Uber pentru a oferi servicii de transport.

"Este o veste grozava pentru londonezi si o victorie a bunului simt", a spus Jo Bertram, manager la Uber. El a exprimat speranta ca Autoritatea pentru transporturi din Londra va reconsidera propunerile birocratice pentru aplicatii precum Uber.

Asociatia soferilor de taxi licentiati ar putea contesta prin apel decizia judecatorului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.