Economia Statelor Unite a crescut cu 3,9% in trimestrul al doilea, cu 0,2 puncte procentuale peste estimarea initiala de 3,7%, datorita cheltuielilor de consum si a investitiilor companiilor, potrivit datelor revizuite publicate vineri de Departamentul de Comert, relateaza MarketWatch.

Cheltuielile de consum, principalul motor al economiei americane, au avansat cu 3,6%, in loc de ritmul de 3,1% din estimarea precedenta, in timp ce avansul pentru investitiile companiilor in structuri a fost imbunatatit de la 7,8% la 9,3%.

Valoarea stocurilor, care contribuie la PIB, a urcat cu 113,5 miliarde de dolari, sub estimarea initiala de 121,1 miliarde de dolari. Datele referitoare la comert nu au inregistrat modificari majore. Exporturile au crescut cu 5,1%, in timp ce importurile au avansat cu 3%, scrie MEDIAFAX.

Analistii intervievati de MarketWatch anticipeaza ca cresterea Produsului Intern Brut al SUA va incetini in trimestrul al treilea la 2,5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.