In Grecia vor fi instalate 1.000 de ATM-uri destinate monedei virtuale bitcoin, pentru a ajuta firmele sa faca fata restrictiilor impuse de masurile de control al capitalului, potrivit unor informatii citate de Kathimerini.


Site-ul CoinTelegraph a relatat ca platforma Cubits de tranzactionare a bitcoin s-a asociat cu platforma elena BTCGreece pentru a instala ATM-uri care sa ajute firmele mici si mijlocii sa transfere bani.

"Cream un ecosistem al bitcoin si solutii pentru piata elena. Initiativa va include instalarea a 1.000 de ATM-uri si solutii pentru comertul electronic si industria turismului", a declarat Thanos Marinos, fondator al BTCGreece, singura platforma de tranzactionare a bitcoin din Grecia.

Marinos a declarat in luna iulie ca numarul clientilor noi care depun cel putin 50 de euro la BTCGreece a crescut cu 400%, la cateva mii, in perioada mai-iunie, scrie MEDIAFAX.

Bitcoin este o moneda virtuala inventata in urma cu sase ani al carei curs fluctueaza liber si care nu este sustinuta de vreun guvern sau banca centrala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.