Economia Chinei a inregistrat o crestere de 7% in trimestrul al doilea, similara cu cea din trimestrul precedent si usor peste previziunile analistilor, dar sunt asteptate in continuare noi masuri de stimulare, in urma prabusirii care a avut loc recent pe piata de capital a tarii, relateaza Reuters.

Datele lunare referitoare la activitatile economice, publicate odata cu informatiile referitoare la evolutia PIB, au depasit la randul lor asteptarile, productia fabricilor urcand la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni. Marti au fost publicate date privind cresterea activitatilor de creditare.

A doua mare economie a lumii trece printr-o perioada dificila. Cresterea comertului, a investitiilor si a cererii interne a incetinit, in paralel cu temperarea activitatilor in sectorul imobiliar, presiunile deflationiste si, cel mai recent, panica produsa pe piata de capital, scrie MEDIAFAX.

In aceste conditii, semnele de imbunatatire ar putea creste increderea investitorilor in administratia de la Beijing. Guvernul chinez anticipeaza pentru acest an o crestere economica de circa 7%, care ar fi cea mai lenta din ultimii 25 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.