Business 8 Iulie 2015 10:34
Fondul suveran de investitii al Arabiei Saudite, Public Investment Fund (PIF), a incheiat un parteneriat cu fondul Russian Direct Investment Fund (RDIF) prin care va investi in Rusia o suma record de 10 miliarde de dolari, relateaza RIA Novosti.

"Am ajuns la un acord final si formam un parteneriat cu fondul suveran din Arabia Saudita in cadrul caruia PIF va investi 10 miliarde de dolari in proiecte de pe teritoriul Rusiei. Aceste fonduri vor fi alocate in urmatorii 4-5 ani", a declarat seful RDIF, Kirill Dmitriev.

El a aratat ca primele patru-cinci acorduri de investitii vor fi semnate in urmatoarele doua-trei luni, fiind posibil sa fie atrasi parteneri din China, Coreea de Sud si Emiratele Arabe Unite. RDIF intentioneaza sa incheie 10 acorduri cu PIF inainte de sfarsitul anului 2015, dintre care sapte se afla in faze finale. Noul parteneriat ar putea utiliza un mecanism de co-investitii automate, testat in cadrul unui fond de investitii ruso-chinez.

PIF si-a exprimat interesul sa investeasca in agricultura, medicina, retail, logistica si sectorul imobiliar, a aratat Dmitriev. Parteneriatul fondurilor de investitii din Rusia si Arabia Saudita nu exclude posibilitarea unor investitii in alte tari. RDIF a semnat totodata un acord de cooperare cu Saudi Arabian General Investment Authority (SAGIA), pentru a identifica impreuna proiecte de investitii in Rusia.

SAGIA ar trebui si sa faciliteze accesul companiilor rusesti pe piata araba, scrie MEDIAFAX. Rusia si Arabia Saudita au semnat luna trecuta mai multe acorduri de cooperare, inclusiv un memorandum de intelegere, la Forumul Economic de la St. Petersburg. Printul saudit Mohammed bin Salman Al Saud si presedintele rus Vladimir Putin au jucat un rol important in incheierea parteneriatului, a spus seful RDIF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.