Business 7 Iulie 2015 12:02
Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat luni seara ca va mentine nivelul actual al programului de asistenta financiara de urgenta (ELA) pentru bancile grecesti, dar va inaspri conditiile de acordare a finantarii, relateaza Ouest France in pagina electronica.
Consiliul guvernatorilor "a decis sa mentina aportul de lichiditati de urgenta (ELA) pentru bancile grecesti la nivelul decis la 26 iunie 2015, dupa ce a discutat o propunere a Bancii Greciei", a anuntat BCE intr-un comunicat. Din 26 iunie, finantarea in cadrul ELA a fost plafonata la aproape 89 de miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

In asteptarea referendumului de duminica, care s-a incheiat cu victoria tabereri "nu" la propunerile creditorilor internationali ai Greciei, BCE a consimtit sa cufunde intr-o coma artificiala bancile acestei tari, decizand la 28 iunie mentinerea finantarii de urgenta, fara a creste plafonul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.