Business 13 Mai 2015 10:14
Administratia Barack Obama a aprobat o solicitare controversata a companiei Shell privind inceperea exploatarii zacamintelor de petrol din largul coastelor statului Alaska, in Oceanul Arctic, o victorie pentru industria petroliera si o infrangere pentru organizatiile ecologice.

Administratia Statelor Unite a anuntat ca a aprobat exploatarea, cu unele conditii, a zacamintelor de petrol din largul Alaskai, iar compania Shell a promis ca va lua masuri speciale de securitate pentru a evita orice accident ecologic. Shell cerea de ani intregi autorizatie pentru a exploata zacaminte in apele reci ale Marii Chukchi, unde specialistii estimeaza ca sunt 15 miliarde de barili de petrol.

Decizia Departamentului american de Interne a generat furia organizatiilor ecologice care cer de ani de zile blocarea propunerilor de extragere a petrolului din zona Arctica. Un incident de genul poluarii produse in 2010 in Golful Mexic ar avea consecinte grave in Oceanul Arctic. In 2010, o platforma petroliera - Deepwater Horizon - a explodat in Golful Mexic, omorand 11 muncitori si generand scurgerea a milioane de barili de petrol in apa, scrie MEDIAFAX.

Specialistii atrag atentia ca Marea Chukchi este unul dintre cele mai periculoase medii pentru extragerea petrolului. Zona este foarte departe de orice asezare umana, cea mai apropiata statie a Pazei de Coasta care poate interveni in cazul unui accident fiind la 1.600 de kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.