Directorul companiei energetice ucrainene Naftogaz, Andrei Kobolev a declarat ca Ucraina ar putea intrerupe livrarile de gaze in regiunile separatiste din estul tarii.

Kobolev a precizat ca este posibil ca regiunea Donbas sa fie vizata de intreruperea totala a livrarilor de gaze sau doar de anumite restrictii. Premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, a propus vineri intreruperea livrarii de gaze in regiunile separatiste, care nu se afla sub controlul Kievului, si a precizat ca va discuta pe aceasta tema cu presedintele Petro Porosenko.

Iateniuk a explicat ca aceste regiuni nu platesc autoritatilor de la Kiev pentru gazele livrate si a dat asigurari ca Naftogaz dispune de capacitatile tehnice necesare pentru a intrerupe alimentarea.

Rusia, Ucraina si Uniunea Europeana (UE) au semnat joi seara, la Bruxelles, un acord privind reluarea livrarilor de gaze rusesti, valabil pana in martie 2015. Acordul prevede ca Rusia va relua furnizarea gazelor catre Ucraina, iar Kievul va plati Moscovei, pana la sfarsitul anului 2014, 3,1 miliarde de dolari din datoria de 5,3 miliarde de dolari.

Republicile autoproclamate Donetk si Lugansk refuza sa recunoasca autoritatile de la Kiev si vor organiza duminica alegeri prezidentiale si parlamentare, denuntate de Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.