Liderii Uniunii Economice Eurasiatice au semnat vineri un acord referitor la intrarea Armeniei in uniunea formata din Rusia, Belarus si Kazahstan si pentru care si-au exprimat interesul si statele Kargastan si Tadjikistan.

Rusia, Belarus si Kazahstan au semnat tratatul in luna mai si au ratificat documentul, care urmeaza sa intre in vigoare in 2015.

Uniunea are rolul cresterii cooperarii economice intre statele membre. Potrivit tratatului, statele semnatare trebuie sa garanteze circulatia libera a bunurilor, serviciilor, capitalului si fortei de munca si sa implementeze o strategie coordonata in domeniul energiei, industriei, agriculturii si transporturilor. Problema participarii Armeniei a fost intens discutata, din cauza conflictului cu Azerbaidjanul legat de Nagorno-Karabah, in cadrul caruia statul azer a pierdut controlul asupra regiunii care si-a cerut independenta.

In luna mai, presedintele kazah Nursultan Nazarbaiev a spus ca presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a afirmat intr-o scrisoare ca prevederile tratatului de aderare a Armeniei la Uniunea Economica Eurasiatica ar trebui sa se aplice teritoriilor sale in cadrul granitelor internationale recunoscute de Natiunile Unite.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.