La nivel global preturile alimentelor au scazut in septembrie pentru a sasea luna consecutiv marcand cea mai lunga perioada de declin de la sfarsitul anilor 1990.
Indicele care masoara preturile a inregistrat o scadere de 6% in septembrie fata de aceeasi luna a anului trecut. De asemenea, prin comparatie cu luna august, indicele a coborat, in septembrie, cu 2,6%. Septembrie reprezinta a sasea luna la rand in care preturile la nivel global inregistreaza scaderi, ultima data cand acest lucru s-a intamplat fiind la finalul anilor '90, se arata intr-un comunicat al organizatiei.

Declinul preturilor din luna septembrie a fost determinat de ieftiniri semnificative pentru lactate, zahar si cereale, pe fondul aprecierii dolarului american. Organizatia a crescut estimarea pentru recolta de cereale la nivel mondial in 2014 la 2.523 de miliarde de tone, cu 65 de milioane de tone mai mult decat proiectia anterioara, din luna mai. De asemenea, agentia anticipeaza o recolta record de grau, de 718,5 milioane de tone pentru acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.