Economia Ungariei a avansat in cel mai alert ritm din ultimii opt ani, Produsul Intern Brut (PIB) din al doilea trimestru urcand cu 3,9% fata de anul trecut, pe fondul unei cresteri importante a productiei de automobile.

Cresterea de 3,9% a PIB-ului este cea mai mare din primul trimestru din 2006 pana in prezent, se arata in raportul preliminar al Biroului de Statistica ungar dat publicitatii joi. Rezultatul depaseste estimarile economistilor de la Bloomberg, care au anticipat un avans de 3,5% al PIB-ului.

In comparatie cu primul trimestru al acestui an, PIB-ul Ungariei a crescut cu 0,8%.

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, care a fost numit in aprilie pentru un nou mandat de patru ani, vrea sa reconstruiasca economia nationala pe baza industriei. In acest sens, producatorii de masini care au au filiale in Ungaria, printre care Daimler si Audi, au raportat rezultate foarte bune pe aceste unitati in 2014, contribuind astfel la avansul PIB-ului.

"Cresterea a fost sustinuta de productia industriala si de constructii, in timp ce agricultura a avut rezultate destul de bune", a spus Pal Pozsonyi, analist la Biroul ungar de Statistica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.