Business 19 Mai 2014 12:55
Fondul pentru dezvoltarea activelor statului elen va scoate la vanzare peste 70 de hectare de plaja pe insula Elafonisos, despre care cotidianul britanic The Guardian a scris anul trecut ca ar avea cele mai frumoase plaje din Grecia.

Anuntul agentiei de stat ca intentioneaza sa vanda 71 de hectare din plajele Sarakiniko si Simos a declansat reactii de protest, scrie portalul elen GreekReporter.

Multi localnici si organizatii internationale se opun vanzarii, din cauza impactului pe care dezvoltarea acestora l-ar avea asupra mediului.

Zona se afla sub protectia programului european Natura 2000, din cauza speciilor locale de plante. Localnicii considera ca exploatarea insulei va distruge mediul natural.

Plaja Simos este una dintre cele mai frumoase din Marea Mediterana si a fost inclusa in top zece si la nivel global, potrivit Asociatiei Oamenilor de Stiinta Elafonisos.

Primarul municipalitatii de pe insula, Panagiotis Psaromatis, a trimis o scrisoare fondului pentru dezvoltarea activelor statului in care se opune vanzarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.