Rusia a interzis importul produselor de carne de porc din R.Moldova dupa ce Moscova a invocat nerespectarea cerintelor Uniunii Vamale si ale Moscovei in domeniu.

Purtatorul de cuvant al Rosselhoznadzor a declarat ca interdictia intra in vigoare incepand de marti si a fost aplicata dupa ce o companie din R. Moldova a trimis in Rusia carne care provenea, de fapt, din Germania, relateaza Europa Libera, in pagina online.

Rusia a impus in ianuarie un embargo asupra carnii de porc din UE, dupa descoperirea unor cazuri de pesta porcina in Lituania si Polonia. Interdictia aplicata de Moscova a afectat mai multe tari europene, in special Germania, Danemarca, Olanda, care asigurau un sfert din exporturile de produse porcine pe piata rusa, in valoare totala anuala de 1,4 miliarde anual.

O delegatie de la Chisinau s-a aflat luni la Moscova pentru discutii cu partea rusa pe tema importului de produse de carne.

Rusia a interzis recent si importul de vinuri din Republica Moldova. Embargoul asupra produselor din carne de porc intervine in momentul in care R. Moldova se pregateste de semnarea Acordului de Asociere cu UE, scrie MEDIAFAX.

De altfel, Rusia a fost acuzata in mai multe randuri ca foloseste sanctiunile comerciale ca un intrument de presiune asupra fostelor republici sovietice, in contextul apropierii de UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.