Compania chineza Lenovo trebuie sa convinga autoritatile americane ca achizitia diviziei de servere a IBM nu va oferi Chinei cai de acces la secretele si infrastructura institutiilor americane, avand in vedere ca IBM este furnizorul de servere pentru Pentagon.

Utilizarea acestor servere de catre diverse institutii ale statului american, retelele de telefonie si unele companii ar putea reprezenta vulnerabilitati pentru securitatea SUA, astfel ca tranzactia va atrage o verificare atenta din partea Comisiei pentru Investitii Straine in SUA, au declarat surse apropiate situatiei pentru Bloomberg.

Comisia este responsabila de investigarea riscurilor pe care le reprezinta pentru securitatea nationala achizitia unor companii americane de catre straini.

"Orice strain care vizeaza o astfel de achizitie va fi verificat cu foarte mare atentie de comisie", a declarat Anne Salladin, fost oficial al Trezoreiei SUA, care a lucrat in trecut si pentru Comisia pentru Investitii Straine in SUA. Salladin este angajata in prezent la firma de avocatura Stroock & Stroock & Lavan, din Washington.

Retail jobs

Lenovo a anuntat in ianuarie preluarea printr-o tranzactie de 2,3 miliarde de dolari a diviziei IBM si a cerut aprobarea Comisiei pentru Investitii Straine, a spus una dintre surse.

Achizitiile de companii americane de catre investitori din China sunt tot mai multe, sporind tensiunile intre Washington si Beijing in privinta accesului chinezilor la tehnologie americana. Verificarile derulate de Comisie pot dura chiar si 75 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.