Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a promis marti, in discursul anual privind starea natiunii, reduceri de taxe pentru 12 milioane de spanioli si stimularea crearii de locuri de munca prin scaderea contributiilor sociale, pentru a semnala iesirea din recesiune a tarii, relateaza Financial Times.

"Am schimbat directia, an trecut de la contractie la crestere economica, de la declin la recuperare si de la pericol la speranta", a spus Rajoy.

Guvernul de la Madrid anticipeaza ca economia Spaniei va avansa cu 1% in acest an si cu 1,5% in 2015, imbunatatind usor estimarile anterioare. Rajoy a recunoscut ca rata somajului, de 26%, este inacceptabil de ridicata si a spus ca crearea de locuri de munca este principalul obiectiv al guvernului sau pentru restul mandatului.

Cea mai importanta masura pe care guvernul vrea sa o aplice este reducerea contributiilor de asigurari sociale la o suma fixa de 100 de euro pe luna, pentru fiecare loc de munca permanent nou creat, in primii doi ani de contract. Masura urmeaza sa fie aprobata in sedinta de guvern de vineri si va permite reducerea contributiilor de asigurari sociale cu pana la 75%.

In perspectiva alegerilor generale din 2015, Rajoy a aratat ca reformele viitoare in domeniul fiscal vor contine masuri de reducere a poverii fiscale, scrie MEDIAFAX.

"Acum, cand sacrificiile facute de toata societatea spaniola incep sa dea rezultate, a venit momentul sa ridicam o parte din povara pe care am fost nevoiti sa o impunem", a adaugat premierul.

Rajoy a mai aratat ca guvernul asteapta inca raportul unei comisii de experti in domeniul fiscal, care va fi prezentat luna viitoare, dar a spus clar ca autoritatile de la Madrid sunt hotarate sa reduca fiscalitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.