Directorul general al Toronto-Dominion, cea mai mare banca din Canada dupa active, Ed Clarke, se va retrage la 1 noiembrie cu o pensie anuala de 2,5 milioane dolari canadieni (2,2 milioane dolari SUA).

Clark (66 de ani) va iesi la pensie la 1 noiembrie, dupa ce a petrecut aproape 14 ani la conducerea institutiei de credit. Pensia primita de acesta conform contractului de munca ii va reveni sotiei sale in caz de deces.

Pensia a fost calculata utilizand media anuala a salariului lui Clark in perioada de 36 de luni cand a fost cel mai bine platit in cariera sa, la care se adauga un procent fix stabilit in 2010, a anuntat banca, citata de MEDIAFAX.

Planul de pensionare de care beneficiaza executivul este compus conform cu practici mai vechi, care nu se mai aplica directorilor executivi care s-au alaturat bancii incepand din 2009.
Clark lucreaza la Toronto-Dominion incepand din anul 2000 si a preluat functia de CEO in 2002. Cel mai important proiect al sau la conducerea bancii a fost extinderea in SUA, in care a investit 25 miliarde de dolari.

El a primit in 2013 o compensatie financiara totala de 10,4 milioane dolari canadieni, redusa cu 4,1% fata de 2012 dupa ce banca a ratat mai multe tinte privind rezultatele financiare. Banca a inregistrat in anul fiscal incheiat la 31 octombrie un profit record de 6,64 miliarde dolari canadieni. Clark a primit anul trecut un salariu de baza de 1,5 milioane dolari canadieni si stimulente financiare de 1,6 milioane dolari, restul compensatiei reprezentand bonusuri in actiuni..

Citeste si:
Captură record la vama Bechet: 162.500 de pachete de țigări
Captură record la vama...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.