Cancelarul german Angela Merkel a anuntat miercuri, in fata membrilor Bundestagului, ca Guvernul sau va cauta sa "corecteze" derivele aparute pe piata germana a muncii.

Recunoscand existenta unei "fete sumbre" a reformelor, necesare in opinia sa, efectuate de catre guverne precedente cu scopul flexibilizarii pietei muncii, Merkel a declarat ca marea coalitie va "continua sa aduca masuri de corectie", anuntand introducerea unui salariu minim de 8,50 euro in tara, de la inceputul lui 2015.

"Nicio persoana care are inima nu poate sa respinga ideea unui salariu minim. (Insa) fiecare persoana care are inima trebuie sa se asigure ca aspiratia legitima la o remuneratie decenta nu conduce catre somajul oamenilor care au (deja) un loc de munca", a declarat ea, foarte aplaudata, scrie MEDIAFAX.

"Flexibilizarea inevitabila la nivelul dreptului muncii a condus la noi posibilitati de abuz", a mai declarat ea. Cancelarul a afirmat ca Guvernul precedent, pe care l-a condus, format impreuna cu aliatii sai liberali, a "corectat unele dintre ele", dar ca Guvernul sau de mare coalitie (conservatori si social-democrati) va "aduce noi corectii".

In afara de salariul minim, ea a citat limita perioadei de munca "interimare" la cel mult 18 luni si o viitoare obligatie de a plati persoanele aflate in aceasta perioada la acelasi nivel cu salariatii care dispun de un contract pe termen lung.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.