Grupul aerospatial european EADS va desfiinta 5.800 de locuri de munca, circa 4% din total, restructurarea fiind necesara pentru a imbunatati profitabilitatea si pentru a face fata reducerii cheltuielilor pentru aparare in Europa, potrivit Financial Times.

Programul de desfiintare de locuri de munca va afecta divizia de aparare a grupului. EADS detine si producatorul de avioane de pasageri Airbus.

Numarul de posturi vizate este mai mic decat anticipau sindicatele, noteaza publicatia britanica. Locurile de munca vor fi desfiintate pe parcursul a trei ani, iar plecarile angajatilor vor fi voluntare, astfel ca grupul va obtine, probabil, acordul sindicatelor si politicienilor pentru implementarea programului.

Reducerea personalului reprezinta pentru directorul EADS, Tom Enders, strategia de rezerva, dupa ce Germania a blocat formarea celui mai mare grup din industria de aparare, prin preluarea de catre EADS a companiei britanice BAE Systems, scrie MEDIAFAX.

Programul de restructurare a numarului de angajati prevede fuziunea sub numele Airbus Defence and Space a subsidiarei Cassian - activa in industria de aparare, a Astrium - divizia spatiala, precum si a Airbus Military - producatorul avionului de transport A400M.

Vanzarile pe aceasta piata au adus anul trecut EADS venituri de 14 miliarde de euro, dintr-un total de 56,5 miliarde de euro.

In Germania vor fi desfiintate 2.600 de posturi, inclusiv 570 de pozitii temporare. In Franta, unde se va inchide si sediul din Paris, se va renunta la 1.700 de locuri de munca, dintre care 400 temporare. Spania va pierde 600 de posturi, iar Marea Britane 700.

Pentru cei afectati de restructurare vor fi disponibile circa 1.500 de locuri de munca la diviziile de elicoptere si avioane civile, dintre care 500 vor fi posturi administrative. Circa 27% din actiunile EADS sunt controlate de Germania, Franta si Spania, iar restul sunt tranzationate pe bursa din Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.