Rusia a inrautatit estimarile privind ratele de crestere a PIB in 2013 si in urmatorii doi ani, din cauza perspectivelor mai slabe privind investitiile companiilor si productia industriala, a declarat ministrul Economiei, Alexei Uliukaiev.

Pentru anul in curs, Rusia a revizuit prognoza de crestere economica de la 1,8% la 1,4%, a afirmat ministrul, potrivit agentiilor Interfax si Prime, citate de Wall Street Journal. Revizuirea este a patra din acest an, dupa ce executivul de la Moscova a luat in calcul initial un avans al PIB de 3,6%.

Cresterea lenta a economiei va continua si anul urmator, a declarat reporterilor Uliukaiev, prezent la o conferinta in Bali a Organizatiei Mondiale a Comertului, scrie MEDIAFAX.

Estimarea pentru anul urmator a fost inrautatita de la 3% la 2,5%, iar cea pentru 2015 de la 3,1% la 2,8%.

Rusia a inregistrat un deceniu de crestere economica sustinuta de veniturile din petrol si gaze naturale, dar in prezent se confrunta cu perspective mai slabe, in urma declinului investitiilor si cererii mai reduse pentru exporturile tarii.

Ministerul Economiei anticipeaza cresterea investitiilor companiilor cu 0,2% in acest an, comparativ cu asteptarile initiale pentru un avans de 2,5%, in timp ce productia industriala ar trebui sa urce cu 0,1%, mai lent fata de prognoza anterioara de 0,7%.

Retail jobs

Inrautatirea prognozei privind cresterea PIB in acest an a fost anticipata de analistii consultati de Reuters, care au estimat saptamana trecuta un avans economic de 1,5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.