Patru din zece greci trebuie sa imprumute bani pentru a-si plati facturile, fie de la un prieten, fie de la un membru al familiei, arata un studiu realizat de institutul olandez de cercetare Trendbox, citat de GreekReporter.

Sondajul realizat de institutul olandez ilustreaza dificultatile inregistrate de multe familii de greci in contextul crizei economice.

Grecia trece prin al saselea an de recesiune, dupa ce imprumuturile externe totalizand 240 de miliarde de euro cu care a fost salvata tara de la colaps financiar incepand din 2010 au fost conditionate de masuri foarte dure de austeritate, inclusiv concedieri si reduceri de salarii, scrie MEDIAFAX.

Aproape 60 % dintre respondentii sondajului Trendbox au admis ca este foarte dificil pentru toata lumea sa reziste in aceasta perioada, in timp ce 40% dintre participanti afirma ca veniturile nu le permit sa traiasc decent.

Multi greci au ajuns in astfel de situatii dupa ce si-au pierdut locurile de munca, insa chiar si cei care au inca o slujba afirma ca au fost nevoiti sa accepte reduceri semnificative de salarii.

De asemenea, cresterea taxelor si a preturilor la combustibili au fost enumerate printre principalele motive ale problemelor financiare ale gospodariilor din Grecia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.