Bulgarii cu venituri mai mici decat salariul minim vor primi inapoi la inceputul anului 2015 taxele platite statului pe parcursul anului 2014, a declarat premierul bulgar, Plamen Oresarski.

Salariul minim din Bulgaria va creste anul urmator la 340 de leva pe luna (174 euro).

Rambursarea taxelor platite de cei cu venituri mici ii va incuraja pe bulgari sa depuna declaratii fiscale in 2015, a declarat premierul, marti, in timpul unui forum de discutii despre saracie si combaterea acesteia, scrie MEDIAFAX.

Astfel, statul va returna in 2015, printr-o singura plata, toate cele 12 contributii lunare retinute in 2014, a spus Oresarski.

Seful executivului bulgar a recunoscut ca actualul nivel al salariului minim condamna la saracie, dar a subliniat ca o crestere puternica a acestuia ar ameninta competitivitatea economiei si ar conduce, probabil, la majorarea somajului.

Programul de returnare de taxe va costa Trezoreria circa 150 de milioane de leva (76,7 milioane de euro) si va viza mai putin de 200.000 de bulgari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.