Londra, Hong Kong si Beijing sunt orasele cu cele mai scumpe chirii pentru spatii de birouri din lume, ca urmare a cererii foarte ridicate din partea companiilor din sectorul financiar si din IT, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

St James’s, in centrul Londrei, este zona cu cele mai ridicate chirii pentru birouri, de 194 de dolari pe picior patrat (2.088 de dolari pe metru patrat) pe an, se arata in raport, care clasifica cele mai scumpe 12 orase in functie de chiriile penrtru spatii de birouri premium.

In St James's sunt active multe fonduri suverane si de hedging, precum si manageri pentru investitii si active.

Pe pozitia a doua se situeaza centrul orasului Hong Kong, unde chiriile sunt de 162 de dolari pe picior patrat (1.744 dolari pe metru patrat) pe an. Zona beneficiaza de hoteluri si magazine de lux, legaturi excelente de transport si este locatia aleasa de comunitatea bancara si financiara din orasul asiatic, scrie MEDIAFAX.

Finance Street, din Beijing, pe locul al treilea, a fost planificata special pentru cele mai importante institutii financiare si companii de stat din China, dar atrage si banci de investitii sau companii de asigurari din strainatate, se arata in studiu. Chiria pentru spatiile de birouri din aceasta zona se ridica la 137 de dolari pe picior patrat (1.475 dolari pe metru patrat) pe an.

Urmatoarea este Rue du Rhône, din Geneva, cea mai scumpa locatie din Elvetia pentru firmele de administrare a averii, banci si magazine de lux. Chiriile anuale se situeaza la 116 dolari pe picior patrat (1.249 dolari pe metru patrat).

Top cinci este completat de Menlo Park, din Silicon Valley, SUA, unde spatiile de birouri costa 111 dolari pe picior patrat (1.195 dolari pe metru patrat). In aceasta zona sunt prezente numeroase companii importante din IT.

Pe sase se afla zona Kremlinului, din Moscova, cu un cost de 107 dolari pe picior patrat (1.152 dolari pe metru patrat). Spatiile de birouri din aceasta parte a Moscovei sunt atractive pentru banci si alte companii din sectorul financiar, precum si pentru firme de avocatura.

Imediat dupa Kremlin se situeaza Fifth Avenue, din New York, una dintre cele mai scumpe locatii din lume pentru retaileri. Pe Fifth Avenue sunt prezente, insa, si numeroase fonduri de hedging, care platesc 104 dolari pe picior patrat (1.119 dolari pe metru patrat) pentru spatii de biroruri premium in Manhattan.

Citeste si:
[Analiza] Aproape 90% dintre spatiile de birouri din Bucuresti sunt...
Analiza  Aproape 90% dintre...

Locul opt este ocupat de Raffles Place and Marina Bay, centrul financiar al orasului Singapore, cu 103 dolari pe picior patrat (1.109 dolari pe metru patrat), urmat de Triunghiul de Aur - Champs Elysee, din Paris, cu un cost al chiriilor de 99 de dolari pe picior patrat (1.066 dolari pe metru patrat), si Marunouchi - Tokyo, cu 98 de dolari pe picior patrat (1.055 dolari pe metru patrat).

Ultimele doua pozitii din topul celor 12 locatii sunt adjudecate de zona Uraniastrasse - Paradeplatz din Zurich, cu 91 de dolari pe picior patrat (979 dolari pe metru patrat) pe an, si Lujiazui din Shanghai, unde chiriile se situeaza la 87 de dolari pe picior patrat (936 dolari pe metru patrat).

Lujiazui, cel mai imprtant centru de business din Shanghai, s-a dezvoltat in ultimii 20 de ani, odata cu dezvoltarea economica accelerata a Chinei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.