Parlamentul European a cerut Comisiei Europene suspendarea unui acord intre Uniunea Europeana si Statele Unite privind transferul datelor bancare, ca reactie la dezvaluirile privind activitatile de spionaj ale Agentiei americane pentru Securitatea Nationala (NSA).

Acordul vizat, numit TFTP si semnat in 2010, se refera la monitorizarea activitatilor de finantare a terorismului. Documentul prevede transferul datelor financiare ale UE in Statele Unite, cu conditia ca datele sa fie utilizate pentru combaterea terorismului.

Insa, conform informatiilor oferite de fostul consultant informatic Edward Snowden, NSA ar fi supravegheat reteaua Swift depasind aceste limite, scrie MEDIAFAX.

Intr-o rezolutie adoptata miercuri cu majoritate simpla (280 de voturi pentru, 254 impotriva si 20 de abtineri), eurodeputatii au cerut Comisiei Europene sa suspende acordul si sa declanseze o investigatie pentru activitati de spionaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.