Agentiile de evaluare financiara ar putea retrograda ratingul Statelor Unite cel mai devreme marti, 15 octombrie, in lipsa unui acord de majorare a plafonului datoriilor, a avertizat liderul majoratatii din Senat, democratul Harry Reid.

Fitch si Moody’s au refuzat sa comenteze afirmatia politicianului american.

Reid a criticat totodata un plan discutat in Camera Reprezentantilor, menit sa duca la reluarea activitatilor partial blocate al institutiilor federale si la prelungirea plafonului de indatorare pana in luna februarie.

Republicanii majoritari in Camera Reprezentantilor au anuntat marti un vot pe un text care prevede cresterea limitei datoriilor pana pe 7 februarie si reluarea activitatilor institutiilor guvernamentale pana pe 15 ianuarie. Proiectul este asemanator cu cel negociat de senatori, dar cu modificari mai profunde ale reformei asigurarilor de sanatate, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Camerei, republicanul John Boehner a declarat insa, dupa o intalnire de peste doua ore a congresmenilor, ca exista multe opinii si nu a fost luata nicio decizie.

Reid a reiterat totodata ca in Senat au loc negocieri productive cu liderul republicanilor, Mitch McConnell, avand incredere ca un acord complet ar putea sa aiba loc in aceasta saptamana, la timp pentru evitarea unui default (incapacitate de plata).

Casa Alba a anuntat ca presedintele Barack Obama se va intalni in cursul zilei de marti cu liderii democrati din Camera Reprezentantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.