Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, a anuntat un nou program de rascumparare de actiuni, in valoare de 40 de miliarde de dolari, si majorarea dividendelor cu 22%.

Noul program de rascumparare va inlocui unul cu o valoare similara care se va incheia in aceasta luna, se arata intr-un comunicat al Microsoft.

Dividendele vor creste cu 22%, la 28 de centi pe actiune, si vor fi platite in decembrie.

"Aceste masuri reflecta angajamentul continuu al Microsoft de a returna bani actionarilor", a declarat in comunicat directorul financiar Amy Hood.

Microsoft isi regandeste strategia in cadrul eforturilor de a tine pasul cu concurenta pe pietele smartphone-urilor si tabletelor si cauta un nou director general. Actualul CEO, Steve Ballmer, care conduce compania din anul 2000, a anuntat in august ca se va retrage atunci cand va fi gasit un inlocuitor, scrie MEDIAFAX.

Grupul a convenit recent preluara diviziei de telefoane a Nokia, pentru 7,2 miliarde de dolari, in vederea consolidarii pozitiei pe piata dispozitivelor mobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.