Grecia va scoate la licitatie administrarea a sase centre de retinere temporara a imigrantilor fara documente, potrivit unei decizii a Ministerului Ordinii Publice si Protectiei Cetatenilor de la Atena.

Ministerul a notificat mai multe companii private de securitate ca pot transmite oferte pentru preluarea managementului centrelor, scrie presa elena citata de portalul GreekReporter.

Masura va reduce povara asupra fortelor de politie, obligate in prezent sa asigure securitatea centrelor, a declarat ministrul Ordinii Publice, Nikos Dendias, adaugand ca a primit plangeri in acest sens de la politisti care afirma ca activitatea legata de centrele de imigranti le afecteaza capacitatea de a-si respecta indatoririle zilnice, scrie MEDIAFAX.

Grecia s-a angajat in fata troicii creditorilor internationali, formata din FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana, sa deruleze un program masiv de privatizare a activelor statului, parte a celor doua programe de imprumut de care a beneficiat statul elen incepand din 2010.

Grecia a fost nevoita sa apeleze la fonduri de la FMI si statele zonei euro, dupa ce indatorarea foarte ridicata a facut imposibila finantarea sustenabila a statului de pe pietele financiare.

Cele doua programe de imprumuturi, totalizand peste 200 de miliarde de euro, au fost conditionate, pe langa privatizari, de masuri de austeritate precum concedieri si reduceri de salarii si pensii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.