Membrii Guvernul francez prognozeaza ca Franta va deveni pana in 2025 o tara fara somaj, cu datorii mici, locuinte pentru toata lumea si o industrie de invidiat in intreaga lume.

Ministrii au primit ca tema de vacanta din partea presedintelui Francois Hollande sa isi exprime viziunea despre Franta anului 2025 inainte de noua sesiune parlamentara.

Guvernul s-a reunit luni la Paris, organizand un seminar avand ca tema viitorul Frantei. Saptamanalul Le Point a obtinut cinci dintre aceste esee optimiste, predate in avans de cei mai zelosi elevi, comenteaza AFP.

Analiza ministrului de Finante Pierre Moscovici este extrem de optimista, chiar daca este temperata de predictia ca pozitia Frantei in randul marilor puteri ale lumii va cobori de pe locul 5 pe 8 sau 9, "in cazul in care cresterea economiilor emergente va continua in acelasi ritm".

Moscovici se asteapta ca in 2025 Franta sa fie intr-o situatie mult mai buna decat in prezent, cu locuri de munca pentru toata lumea si eradicarea datoriei publice, scrie MEDIAFAX.

"Riscurile sunt mari, dar orice este posibil", a scris Moscovici.

Ministrul pentru Locuinte, Cecile Duflot, anticipeaza ca datorita planurilor pe care le pune in practica Franta va beneficia de 6 milioane de locuinte noi, "toata lumea va avea un acoperis deasupra capului intr-un mediu de calitate, iar accesul la locuinte nu va mai fi un factor de stres".

In opinia ei, gasirea unei locuinte va deveni un pas placut in viata oamenilor. Duflot considera ca proiectul sau de suflet, ca statul sa garanteze plata chiriilor, va fi recunoscut drept o realizare sociala majora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.