Grupul Rompetrol, controlat de KazMunayGas din Kazahstan, a deschis in acest an 12 benzinarii in Republica Moldova si Bulgaria, ajungand la 114 puncte de alimentare in cele doua state, si intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa mai deschida sase unitati.

"Obiectivul nostru principal este sa furnizam consumatorilor produse de calitate, prin extinderea in urmatorii 3-5 ani a rețelei de distribuție in zona Marii Negre", a declarat intr-un comunicat vicepresedintele senior pentru diviziile retail și trading din grupul Rompetrol, Felix Lunev.

Ca urmare a extinderii retelei de benzinarii, in primele sase vanzarile de combustibili in Republica Moldova au crescut cu 21,7%, pana la 23.000 de tone. In Bulgaria cresterea a fost de 5%, pana la 37.500 de tone, scrie MEDIAFAX.

Grupul Rompetrol opereaza in prezent peste 1.100 de puncte de alimentare in Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Georgia, Franta, Spania si Ucraina, urmand sa dezvolte operatiuni si in Turcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.