Amazon.com Inc. a anuntat luni peste 7.000 de angajari in SUA, din care 5.000 pe pozitii cu norma intreaga, pentru a face fata cererii ridicate, inaintea unei vizite a presedintelui Barack Obama la unul dintre centrele companiei.

Astfel, Amazon va angaja peste 5.000 de persoane cu norma intreaga la 17 depozite din SUA si alti 2.000 de lucratori la departamentul de relatii cu clientii, majoritatea cu jumatate de norma sau contracte sezoniere.

Compania are peste 20.000 de angajati in SUA. Retailerul intentionjeaza sa deschida in acest an inca 5 depozite in SUA, dupa ce a inaugurat anul trecut 20 de unitati, scrie MEDIAFAX.

Salariile medii ale angajatilor din centrele de distributie sunt in medie cu 30% mai ridicate fata de veniturile cu care sunt obisnuiti lucratorii din magazine traditionale, potrivit datelor companiei. La remuneratie se adauga bonusuri sub forma de actiuni pentru angajatii cu norma intreaga, care au reprezentat in ultimii 5 ani aproximativ 9% din salariul de baza.

Cheltuielile Amazon cu centrele de distributie s-au dublat in ultimii trei ani, dupa ce compania a decis sa deschida mai multe depozite, cu produse mai multe si mai diverse pe stoc, pentru a reduce costul livrarilor si pentru a facilita onorarea mai rapida a comenzilor.

Amazon a trecut pe pierdere in trimestrul al doilea desi vanzarile au crescut puternic, pe fondul investitiilor masive.

Presedintele Obama va vizita marti un centru de distributie al Amazon din Chattanooga, Tennessee, unde ar urma sa prezinte masuri pentru crearea de locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.