Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, considera ca Europa ar trebui sa mentina presiunile asupra Greciei, pentru a determina statul sa-si respecte angajamentele privind austeritatea, si neaga ca solutionarea crizei datoriilor de stat ar fi intarziata de alegerile din Germania.

Ministrii Finantelor din zona euro au aprobat saptamana trecuta o noua transa, de 2,5 miliarde euro, din programul de imprumuturi contractat de Grecia, asigurand astfel finantarea guvernului elen pana la alegerile generale din Germania, programate pentru 22 septembrie.

Progresele Greciei vor continua sa fie monitorizate in conditii normale.

"Presiunea ramane, nu are nicio legatura cu programul electoral. Sunt departe de a fi trecut hopul", a comentat Schaeuble la postul de radio Deutschlandfunk, preluat de Bloomberg.

Cancelarul german Angela Merkel incearca sa obtina, in septembrie, cel de-al treilea mandat la conducerea guvernului elen, pe fondul nemultumirii germanilor privind sumele uriase mobilizate de Berlin in sprijinul statelor din zona euro aflate in dificultate, scrie MEDIAFAX.

Principalul adversar al lui Merkel este social-democratul Peer Steinbrueck, fost ministru al Finantelor in timpul primului mandat al actualului cancelar (2005-2009). Coalitia de centru-dreapta a cancelarului Merkel conduce in sondaje cu o marja de aproximativ 15 puncte procentuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.