Economia nord-coreeana a inregistrat anul trecut cea mai puternica crestere din 2008, in pofida izolarii pe plan international pe fondul sanctiunilor economice aplicate in urma testelor cu rachete balistice si dezvoltarii de arme nucleare.

Produsul Intern Brut al Coreei de Nord a crescut anul trecut cu 1,3%, dupa un avans de 0,8% in 2011, potrivit estimarilor prezentate de banca centrala a Coreei de Sud, transmite Bloomberg.

Datele Bancii Coreei arata ca economia Coreei de Nord s-a contractat in patru din ultimii sapte ani.

"Agricultura si pescuitul au inregistrat o crestere de 3,9% datorita utilizarii mai raspandite a ingrasamantului in productia de porumb si orez", se arata intr-un comunicat al bancii centrale a Coreei de Sud, scrie MEDIAFAX.

Productia de porci si pasari a urcat cu 12,3%, noteaza institutia de la Seul. Datele prezentate de Coreea de Sud reprezinta una dintre putinele oportunitati de a evalua situatia economica a Coreei de Nord, care nu publica astfel de informatii.

Banca centrala a Coreei de Sud prezinta anual estimari privind conditiile din economia Nordului, pe baza datelor obtinute de la serviciile de informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.