Povara fiscala impusa de Ungaria companiilor de telecomunicatii este de doua ori mai mare decat in tarile vecine si sfideaza atat reglementarile UE cat si bunul simt.

"De ce este povara fiscala pe apelurile mobile de doua ori mai mare decat in tarile vecine? Am vrea si noi sa stim. Este impotriva reglementarilor UE si bunului simt", a scris purtatorul de cuvant Ryan Heath pe Twitter, potrivit cotidianului Portfolio.

Comentariile acestuia vin in contextul majorarii recente a unei taxe speciale impuse de guvern sectorului telecom, de la 2 forinti (0,7 eurocenti) la 3 forinti (1 eurocent) pe apel si SMS/MMS. Taxa fost introdusa pentru a ajuta guvernul sa reduca deficitul bugetar in contextul crizei.

Purtatorul de cuvant a indicat ca apelurile costa in Ungaria la fel de mult ca in Norvegia, in timp ce salariile norvegienilor sunt de sapte ori mai mari decat ale ungurilor, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantul vicepresedintelui CE s-a declarat "uimit" ca guvernul ungar incearca majorarea taxei, stiind ca executivul comunitar este dispus sa duca Ungaria in fata Curtii Europene de Justitie din cauza unei rate mai scazute.

Comisia Europeana a deschis o procedura de infringement in ianuarie impotriva Ungaria pentru taxa impusa sectorului telecom in vara anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.