Bancherii din Marea Britanie risca sa primeasca bonusurile cu pana la 10 ani intarziere, ca masura de crestere a responsabilitatii indutriei financiare, potrivit unui raport pregatit de o influenta comisie a Parlamentului de la Londra.

In prezent, bonusurile bancherilor din centrul financiar londonez sunt esalonate pe perioade de pana la trei ani.

Membrii comisiei isi pregatesc raportul inca din luna martie, dupa sase luni de audieri la care au fost invitati sute de martori.

Comisia se va reuni luni si marti, iar raportul ar putea fi publicat peste doua saptamani, daca va fi adoptat cu majoritate de voturi.

Comisia a fost infiitata in urma scandalului privind manipularea indicelui de dobanda LIBOR si a altor investigatii rasunatoare privind neregulile comise de bancile din Marea Britanie, precum inducerea clientilor in eroare in privinta asigurarii pentru neplata creditelor, scrie MEDIAFAX.

Rapoartele interimare prezentate anterior de comisie au facut valuri in Marea Britanie. Intr-unul dintre rapoarte, comisia a criticat dur managementul bancii HBOS inainte de a fi absorbita de urgenta de Lloyds Banking Group pentru a evita un faliment rasunator. In urma raportului, fostul presedinte al HBOS, Sir James Crosby, a cerut sa i se retraga titlul de cavaler si sa i se reduca pensia.

Se anticipeaza ca raportul final va fi la fel de dur, cu recomandari privind sistemul de compensatie financiara a bancherilor, privind standardele profesionale si un nou mecanism de sanctionare a neregulilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.